کوه چنار(چنارشیجون)

این وبلاگ متعلق به آنهایی است که هرجاباشند قلبشان برای زادگاهشان میتپد

کوه چنار(چنارشیجون)

این وبلاگ متعلق به آنهایی است که هرجاباشند قلبشان برای زادگاهشان میتپد

تابستان

 تابستان از راه رسید و آب بدن قطره قطره از بدن خارج می شود بدون اینکه جایگزینی برای آن وجود داشته باشد. شما در روزهای بلند تابستان چند لیوان آب می خورید که جایگزین آب از دست رفته بدنتان شود. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که تمایلی به آب خوردن ندارید پیشنهاد می کنیم میوه های تابستانی که سرشار از آب و ویتامین هستند را بخورید تا آب این میوه ها جایگزین آب از دست رفته بدنتان شود. این مطلب در مورد ارزش غذایی و خواص دارویی هندوانه، خربزه و هلو می باشد که خواندنش خالی از لطف نیست.
 ارزش غذایی هندوانه
حتما باورتان نمی شود اگر بگوییم زادگاه اصلی این میوه در قاره آفریقاست و برای اولین بار در کشور مصر کشت شده است. سپس این میوه از مصر به چین و روسیه رفته و به سراسر دنیا معرفی گردیده است. این میوه به دلیل آب فراوانی که دارد اغلب در روزهای گرم تابستان طرفداران فراوانی دارد. وجود مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان های مختلف در این میوه آن را ارزشمند ساخته است. ویتامین A، C و لیکوپن از مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در این میوه هستند. این ترکیبات با غیرفعال کردن رادیکال های آزاد از اکسیداسیون کلسترول و تنگ شدن دیواره عروق از بروز بیماری های قلبی و سکته جلوگیری می نماید. به علاوه مطالعات نشان می دهند که مصرف منظم این میوه از بروز حملات آسم، سرطان کولون و حتی آرتروز جلوگیری می کند. این میوه با خواص ضدسرطانی از اطلاعات ژنتیکی همه سلول ها (DNA) محافظت کرده و از جهش های ژنتیکی جلوگیری می کند. این میوه نیز مانند هویج در تقویت حس بینایی موثر است. اما با وجود فواید بسیار زیاد این میوه، هندوانه دارای ترکیبات گواتروژن است و افرادی که در مناطق با «ید» کم زندگی می کنند باید کمتر این میوه را استفاده کنند. این میوه اگزالات و پورین بالایی دارد به این دلیل افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و اوره بالا هستند باید کمتر از این میوه استفاده نمایند تا این عوارض در آنها تشدید نشود. درضمن، افراد مبتلا به دیابت نیز باید با دقت فراوان این میوه را استفاده نمایند زیرا هندوانه قندخون را به سرعت بالا می برد و کنترل این قند برای دیابتی ها بسیار مشکل است. همانطور که گفته شد این میوه پتاسیم بالایی دارد و مصرف یک فنجان هندوانه دارای 176 میلی گرم از این ماده مغذی است که می تواند به کاهش فشارخون بالا در بیماران مبتلا به این بیماری کمک نماید. این میوه با وجود ویتامین B6 و بوی خوشایندی که دارد در رفع حالت تهوع بسیار مفید است، به خصوص اگر شیرینی نسبتا ملایمی داشته باشد. هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهایی که دارای معده سرد می باشند مناسب نیست.  این گونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آن را با شکر و یا عسل بخورند. همچنین هندوانه در اشخاص سردمزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود.
 خواص دارویی هندوانه
1- هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است.
2- هندوانه مدر است و به پایین آوردن فشارخون کمک می کند.
3- هندوانه معده را تقویت می کند.
4- پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.
5- مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد.
6- هندوانه برای ورم مثانه مفید است.
7- هندوانه بدن را تازه و شاداب می کند.
8- هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.
9- آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است.
10- برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید.
11- برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید.
12- برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید.
13- هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یک ساعت قبل از غذا. زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آن را با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند.
 ارزش غذایی خربزه
خربزه درحقیقت یک میوه بومی آسیاییی است (میوه بومی میوه ای است که احتیاج به کشت ندارد و خودبه خود در زمین می روید.) بنابراین احتمالا این میوه در چند هزارسال پیش از آسیا به ممالک دیگر دنیا برده شده است. رومی های قدیم و احتمالا یونانی ها همان اندازه که ما حالا به این میوه علاقه داریم، آن را دوست داشته اند. اولین کشوری که در قرون اخیر اقدام به کشت خربزه کرده، کشور فرانسه در حدود 300 سال پیش بود. خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند: خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه کن می کند. اما باید بدانید که مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند. خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
 خواص درمانی خربزه
1- خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است.
3- خربزه سرشار از ویتامین های A، D وC و سلولز است.
4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملین، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
5- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
6- تخم خربزه برای سرفه حاد، دردسینه و حلق و تب های شدید مفید است.
7- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.
8- مغز تخم خربزه بوداده طبیعت گرم دارد.
9- مغز تخم خربزه بوداده دارای خاصیت ادرارآور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
11- خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقا» (احساس تشنگی دائمی) را درمان می نماید.
13- خربزه به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.
14- خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
 ارزش غذایی هلو
درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. هلو منبع غنی ویتامین های A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است. به آسانی هضم می شود و تقویت کننده بدن است. هلو برای اشخاص سرد مزاج مضر است. به همین دلیل این افراد باید هلو را با عسل یا زنجبیل بخورند. هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند. برای اینکه ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
 خواص درمانی هلو
هلو از نظر طب قدیم ایران سرد است و دارای خواص زیر می باشد:
1- به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفع تشنگی و کم آبی بدن می توان از آن استفاده کرد.
2- هلو و برگه خیس شده آن، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد.
3- برای رفع بوی بددهان هلو بخورید.
4- هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود.
5- روغن مغزهسته هلو برای دردگوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است.
6- اگر روغن مغزهسته هلو را به محل دردبواسیر بمالید اثر خوبی دارد.
7- بهتر است هلو را با پوست بخورید، چون پوست آن دارای ویتامین A است.
8- جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع می کند.
9- هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند.
10- زود هضم است و به سرعت از معده و روده ها عبور می کند.
11- هلوی خام اشتهاآور است.
12- هلو صفراآور است که برای این کار باید 185 گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداری ترنجبین مخلوط کنید و بخورید.
13- هلو با اینکه شیرین است، برای افراد مبتلا به دیابت ضرری ندارد.
14- ادرارآور و قلیایی کننده خون است، بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و روماتیسم مفید است.
15- اگر خانم های باردار می خواهند بچه زیبایی داشته باشند، هلو بخورند.
16- دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود.
17- هلو را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید.
18- برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید.
19- بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید. برای جوان کردن پوست خود، هلو را له کنید و روی پوست قرار دهید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند. پس از آن صورتتان را با آب بشویید.
20- جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضدکرم دارد.
21- خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند.
22- هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد